Kierrättämällä saadaan materiaalit kiertoon

Sähkö- ja elektroniikkalaitteet kierrättämällä varmistat, että arvokkaat materiaalit saadaan uudelleen kiertoon. 

Resurssit

Sähkö- ja elektroniikkalaitteissa on paljon arvokkaita materiaaleja kuten metalleja, jotka saadaan kierrättämällä uudelleen käyttöön. Esimerkiksi nykyaikaisesta tietokoneesta kiertoon saadaan yli 99 prosenttia materiaaleista.

Ympäristö ja terveys

Monissa, erityisesti vanhoissa, sähkö- ja elektroniikkalaitteissa voi olla terveydelle ja ympäristölle haitallisia aineita kuten elohopeaa, lyijyä ja fosforia. Oikein kierrättämällä haitta-aineet käsitellään turvallisesti niin, että niitä voidaan hyödyntää uusien laitteiden valmistamisessa.

Tietoturva

Tuottajayhteisöt ovat vastuussa palautettujen laitteiden tietoturvallisesta käsittelystä. Kysy kauppiaaltasi mahdollisuudesta palauttaa muistikapasiteettia sisältävä laitteesi lukittuun data-SER vastaanottovälineeseen kaupassa.

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli kymmenen vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top