06.11.2015

SER-kierrätys ja Slush lanseeraavat maailman ensimmäisen SER-kierrätyspäivän

Tuottajayhteisöiden yhteistyöfoorumi SER-kierrätys kampanjoi yhdessä Slushin kanssa sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätyksen puolesta.

Pohjoismaiden suurimman startup-tapahtuman Slushin toisena päivänä vietetään maailman ensimmäistä SER-kierrätyspäivää, We3Recycle Dayta. SER-kierrätyksen kontti ottaa vastaan alle 25-senttisiä, käytöstä poistettuja SE-laitteita Messukeskuksen pihalla Slushin ajan 11.-12. marraskuuta kello 9-19.

- Visuaalinen suunnittelijamme Jenni Kääriäinen halusi tuoda tapahtumassa esille myös teknologian kehityksen varjopuolen - globaalisti kasvavan SER-jätteen määrän. Kun SER:iä lähdettiin hankkimaan lavasteita varten, huomasimme kuinka tietämättömiä itse olimme asiasta. Koimme, että tarve tietoisuuden kasvattamiseen siitä, mihin SER:iä tulisi palauttaa ja mikä kaikki oikeastaan on SER:iä, on suuri, Slushin kumppanuuspäällikkö Ghita Wallin sanoo.

SER:iä Messukeskuksen lattiasta kattoon

Tämänvuotisen Slushin lavasteet on rakennettu vanhoista laitteista kuten porista, pesukoneista ja piirilevyistä. Lisäksi 
SER:iä ja sen kierrätykseen liittyvää infoa voi Slushissa bongata esimerkiksi päälavalta, demoalueelta sekä ravintolamaailmasta. 

Suomen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden virallinen kierrättäjä SER-kierrätys on yhteistyökumppaneidensa kanssa lainannut tonneittain laitteita lavasteita varten. Tuottajayhteisöjen yhteistyöfoorumi SER-kierrätys hallinnoi Suomessa yli 400 virallista, maksutonta kierrätyspistettä ja niiden lisäksi yhteistyötä maanlaajuisen kauppakeräysverkoston kanssa. SER-kierrätys myös huolehtii, että laitteet käsitellään asianmukaisesti Suomessa. 

Valokuvakisan hauskin naama voittaa elämyslahjoja

Slushin ja SER-kierrätyksen Instagram-valokuvakisa, jonka voittaja saa palkinnoksi 150 euron lahjakortin Elämysmatkat.fi:hin. Etsi siis sähkö- ja elektroniikkalaitteistasi vetoavasti tuijottavia kasvoja. Ota sellaisesta kuva ja lataa se Instagramiin hashtagilla #SERxSlush.

SER-kierrätys ja Slush valitsevat hauskimman SER-kasvon maailman ensimmäisenä SER-kierrätyspäivänä torstaina 12. marraskuuta kello 19.

Takaisin

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top