Jätä sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajavastuusta huolehtiminen meille.


Palveluyhtiö Elker huolehtii tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen jäsenyritysten puolesta.

06.04.2016

Markkinoille 1.1.-31.3.2016 saatettujen laitemäärien raportointi on alkanut 

Markkinoille saatettujen laitemäärien raportointi kaudelle 1.1.-31.3.2016 on alkanut 1.4.2016. Raporttitietojen määräaika on 30.4.2016.

Kaikki tuottajajäsenyritykset -niin kuluttajalaite- kuin ainoastaan yrityskäyttöön soveltuvien laitteiden tuottajat- jättävät raportin markkinoille saatetuista laitemääristä neljännesvuosittain.

Web-raportin jättämiseen tarvitaan käyttäjätunnukset ja salasana. Jos sinulla ei ole tunnuksia, ota yhteyttä Elkerin jäsenpalveluihin.

Kuluttajalaiteraportoinnissa ilmoitetaan Manner-Suomen ja Ahvenanmaan markkinoille saatetut sähkö- ja elektroniikkalaitteet. Tuottajajäsen saa ilmoittamiensa kuluttajalaitemäärien perusteella kierrätysmaksulaskun.

Ainoastaan yrityskäyttöön soveltuvien laitteiden määrät ilmoitetaan kiloina, WEEE-laiteluokittain (1-10), erikseen Manner-Suomeen ja Ahvenanmaalle.

Laiteluokittelupulmissa ja muissa raportointiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Elkerin jäsenpalveluihin.

 

Takaisin

PALVELUYHTIÖ ELKER

Palveluyhtiö Elker Oy organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä sekä huolehtii muista tuottajavastuun velvoitteiden toteuttamisesta käytännössä. 

Elkerin omistavat tuottajayhteisöt SELT ry, ICT-tuottajaosuuskunta ja FLIP ry, jotka ovat siirtäneet tuottajavastuuvelvoitteet sopimuksin Elker Oy:n hoidettaviksi. Yhden tuottajayhteisön kanssa siirtosopimuksen tehnyt yritys saa käyttöönsä myös muiden Elkerin edustamien tuottajayhteisöjen palvelut.

Elker hoitaa tuottajavastuuta asiantuntevasti yli kymmenen vuoden kokemuksella ja pyrkii kaikessa toiminnassaan SER:n ympäristövaikutusten minimoimiseen.

Lue lisää Elkerin toiminnasta

YHTEYSTIEDOT

Elker Oy
Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

puh: 010 249 1700
fax: 010 249 1719

sähköposti: info@elker.fi

Katso kaikki yhteystiedot

Top