07.04.2016

Ulkomaiset toimijat aktivoituneet valtuuttamaan edustajan Suomessa

Toiseen EU-maahan tai EU:n ulkopuoliseen valtioon sijoittautuneet toimijat ovat vilkastuneeseen tahtiin valtuuttaneet Elker Oy:n toimimaan valtuutettuna edustajanaan Suomessa.

Valtuutettu edustaja tulee nimetä, jos toiseen EU-maahan sijoittautunut tuottaja toimittaa Suomen markkinoille SE-laitteita etäkaupalla suoraan käyttäjille Suomessa. Ilahduttavana trendinä on ollut EU-maiden ulkopuolelle sijoittuneiden toimijoiden aktiivisuus nimetä Elker valtuutetuksi edustajakseen Suomessa ja osallistua näin omalta osaltaan käytöstä poistettujen SE-laitteiden jätehuollosta huolehtimiseen.

Sama velvoite koskee myös Suomeen sijoittautuneita tuottajia, jotka toimittavat SE-laitteita etäkaupalla muihin EU-maihin. Myös heidän tulee nimetä kyseiseen kohdevaltioon valtuutettu edustaja. Suomessa ulkomaisten toimijoiden velvoitteet kuten raportointi hoidetaan käytännössä samoin periaattein kuin Suomeen sijoittautuneiden tuottajien. Lisää valtuutetun edustajan nimeämisestä voi lukea Ympäristöhallinnon verkkopalvelussa.

Takaisin

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top