Jätä sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajavastuusta huolehtiminen meille.


Palveluyhtiö Elker huolehtii tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen jäsenyritysten puolesta.

06.02.2017

Datalaitteet voi nyt kierrättää tietoturvallisesti uudella SEIFFI-palvelulla

 SER-kierrätys, Posti ja Kuusakoski Oy avaavat tänään 6.2. uuden SEIFFI-palvelun, jolla voi kierrättää datalaitteet tietoturvallisesti Postin 1400 palvelupisteen kautta.

Tietoturvallinen kierrätys kaikkien ulottuville

Suomessa vain noin 30 prosenttia kuluttajien datalaitteista kierrätetään virallisen järjestelmän sisällä. Suuri osa vanhoista kännyköistä, tietokoneista ja muista muistia sisältävistä laitteista lojuu kaappien uumenissa. SEIFFI-palvelu on uudenlainen datalaitteiden kierrätyspalvelu kuluttajille näiden kotona lojuvien laitteiden tietoturvalliseen hävittämiseen. "Nimenomaan huoli tietoturvasta on muodostunut kuluttajille kynnykseksi datalaitteiden kierrättämisessä. Siksi on haluttu kehittää palvelu, jossa tietoturva huomioidaan parhaalla mahdollisella tavalla, jolloin myös materiaalit saadaan paremmin kiertoon", sanoo palveluyhtiö Elker Oy:n toimitusjohtaja Sakari Hietala. "Aiemmin vastaavaa palvelua on ollut tarjolla ainoastaan yrityksille", lisää Olli Alanen tuottajayhteisö ERP Finlandista.

SEIFFI kattaa koko Suomen

Datalaitteiden kierrätys on helppoa ja edullista koko Suomessa. Seiffi toimii siten, että käyttäjä maksaa ensin Seiffi.fi -verkkopalvelussa laitteiden lähetys- ja tietoturvakäsittelymaksun. Palvelu maksaa 1-2 laitteelle 4,90 euroa, ja 9 euroa kolmelle tai tätä useammalle laitteelle. Tämän jälkeen käyttäjä saa sähköpostiinsa Helposti-koodin, jota käyttämällä lähetyksen voi jättää mihin tahansa Postin palvelupisteeseen. Näitä on Suomessa yhteensä 1400 kappaletta. Pakettiautomaatilla kierrätettävä laite tai laitteet jätetään koodilla avautuvaan lokerikkoon esimerkiksi muovipussiin pakattuna. Yhden lähetyksen paino voi olla enintään kymmenen kiloa.

Seiffin käyttäjä voi seurata laitteensa matkaa saamallaan lähetystunnuksella Postin verkkosivuilla. Seuranta ulottuu palautuspisteeltä aina tietoturvakäsittelyyn saakka: kun laitteen sisältämät tiedot on tuhottu, käyttäjä saa tästä sähköpostiinsa todistuksen.

Data tuhotaan Kuusakosken turvatilassa

Pakettiautomaatilta laitteet jatkavat matkaansa Kuusakoski Oy:n Kivikon turvatilaan. Siellä laitteiden sisältämä data ylikirjataan tietoturvaohjelmistolla kirjoittamalla sen päälle massoittain ykkösiä ja nollia, mikä on varmin tapa tuhota data. Muistikomponentit, joita ei voida digitaalisesti ylikirjoittaa, tuhotaan Seiffi-palvelussa mekaanisesti murskaimella. Tietoturvakäsittelystä laite jatkaa matkaansa Kuusakosken Heinolan käsittelylaitokselle. Siellä laitteen materiaalit erotellaan ja toimitetaan uudelleen kiertoon teollisuuden tarpeisiin. Esimerkiksi kannettavan tietokoneen sisältämistä materiaaleista yli 99 prosenttia voidaan käyttää uudelleen.

Lisätietoja SEIFFIstä:

Seiffin verkkopalvelu: www.seiffi.fi

Sakari Hietala, Elker Oy, puh. 010 249 1701

Takaisin

PALVELUYHTIÖ ELKER

Palveluyhtiö Elker Oy organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä sekä huolehtii muista tuottajavastuun velvoitteiden toteuttamisesta käytännössä. 

Elkerin omistavat tuottajayhteisöt SELT ry, ICT-tuottajaosuuskunta ja FLIP ry, jotka ovat siirtäneet tuottajavastuuvelvoitteet sopimuksin Elker Oy:n hoidettaviksi. Yhden tuottajayhteisön kanssa siirtosopimuksen tehnyt yritys saa käyttöönsä myös muiden Elkerin edustamien tuottajayhteisöjen palvelut.

Elker hoitaa tuottajavastuuta asiantuntevasti yli kymmenen vuoden kokemuksella ja pyrkii kaikessa toiminnassaan SER:n ympäristövaikutusten minimoimiseen.

Lue lisää Elkerin toiminnasta

YHTEYSTIEDOT

Elker Oy
Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

puh: 010 249 1700
fax: 010 249 1719

sähköposti: info@elker.fi

Katso kaikki yhteystiedot

Top