01.04.2008

Akku- ja paristotuottajavastuun vaikutus Elker-ryhmittymän jäsenyrityksiin

Akkuja ja paristoja koskeva tuottajavastuu tulee voimaan 26.9.2008. Uusi tuottajavastuu koskee akkujen ja paristojen maahantuojia sekä akkuja ja paristoja sisältävien sähkö- ja elektroniikkalaitteiden (sekä ajoneuvojen) maahantuojia.

Paristodirektiivin soveltamisala on laaja. Sitä sovelletaan periaatteessa kaikkiin paristoihin ja akkuihin riippumatta niiden muodosta, tilavuudesta, painosta, koostumuksesta ja käyttötarkoituksesta sekä vastaaviin käytettyihin paristoihin ja akkuihin. Sitä sovelletaan lisäksi sähkö- ja elektroniikkalaitteisiin ja ajoneuvoihin sekä osin myös muihin tuotteisiin sisältyviin paristoihin ja akkuihin. Akuissa ja paristoissa on oltava niiden erilliskeräystä ja raskasmetallipitoisuutta osoittavat merkinnät 26.9.2008 alkaen sekä tehoa osoittavat merkinnät 26.9.2009 alkaen.

Akku- ja paristotuottajien on tehtävä 1.9.2008 mennessä ilmoitus toimintansa merkitsemisestä Pirkanmaan ympäristökeskuksen ylläpitämään tuottajatiedostoon.

Kaikille jäsenyrityksille on lähetetty sähköpostitse linkki lomakkeelle, jolla ilmoituksen akku- ja paristotuottajavastuusta voi tehdä Elker Oy:lle.

Huomioitavaa raportoinnissa

Jäsenyritysten tulee raportoida markkinoille tuotetut akut ja paristot kuluttajatuoteraporteilla 1.10.2008 alkaen. Vuoden 2008 viimeisestä raportointikaudesta (1.10.-31.12.2008) alkaen tulee raportoitavien sähkö- ja elektroniikkalaitteiden painosta vähentää laitteessa olevan akun tai pariston paino.

Akkujen ja paristojen raportoinnissa ei tuotteita jaeta B2B- ja B2C-tuotteisiin vaan kaikki maahantuodut akut ja paristot sekä SE-laitteiden sisältämät/mukana myytävät akut ja paristot tulee sisällyttää neljännesvuosittaisiin kuluttajatuoteraportteihin. Näin ollen myös ainoastaan B2B-laitteiksi luokiteltavia SE-laitteita tuottavien jäsenyritysten, jotka maahantuovat akkuja tai paristoja, tulee raportoida akut ja paristot kerran kolmessa kuukaudessa kuluttajatuoteraportoinnissa.

Akku ja paristotuottajavastuutiedote: suomi / englanti

Takaisin

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top