16.02.2018

Raskaan liikenteen hätähuuto: SKAL kutsuu kaikki ammatikseen tiellä liikkuvat hiljaiseen hetkeen 16.2. klo 12

Jokainen elämä on korvaamaton. Työnsä vuoksi ajavilla on keskimääräistä suurempi riski loukkaantua huonoissa keliolosuhteissa, sillä heillä ei yleensä ole muita vaihtoehtoja kuin olla tien päällä. Nykyisissä talvioloissa, tienpinnan lämpötilan ja kosteuden vaihdellessa, edes ammattilaisen ennakoiva ajotapa ei takaa turvallista matkaa.
 
SKAL vaatii tiestön talvihoidon perusteellista uudistamista vastaamaan nykyisiä vaihtelevia ja vaativia talviolosuhteita. Siihen tarvitaan tienhoidon toimintatapojen, laatuvaatimusten ja valvonnan muutosta. Päättäjien on tunnustettava, että tieverkko on kansalaisten liikkuvuuden ja elinkeinoelämän kannalta ensiarvoisen tärkeä väylästö, joka tarvitsee talvioloissa erityistä huomiota ja riittävää rahoitusta.

 

Vietetään hiljainen hetki turvallisesti

Kutsumme ammatikseen tiellä liikkuvia ihmisiä mukaan kymmenen minuutin hiljaiseen hetkeen perjantaina 16.2. klo 12.00 ja 12.20 välisenä aikana. Hiljaisella hetkellä muistamme kaikkia, jotka ovat loukkaantuneet tai menehtyneet liikenteessä sekä heidän läheisiään, ystäviään ja työtovereitaan. Kutsu hiljaiseen hetkeen on myös tuen ilmaus puutavarakuljettajien Facebook-ryhmän minuutin hiljaisuudelle samaan ajankohtaan. Asiamme on yhteinen.

SKAL:n ympäristöyritysten jaoston logistiikkajäsenenä Elker Oy osallistuu raskaan liikenteen hiljaiseen hetkeen perjantaina 16.2. "Jaamme huolen tienhoidon toimintatapojen ajantasaisuudesta ja resursoinnin riittävyydestä", toteaa Elker Oy:n toimitusjohtaja Sakari Hietala.
 
Osallistu hiljaiseen hetkeen esimerkiksi näin:
 
Jos olet liikenteessä, varmistathan, että pystyt pysäyttämään ajoneuvon turvalliseen paikkaan muuta liikennettä häiritsemättä. Pysäytä ajoneuvo mahdollisuuksien mukaan 10 minuutin ajaksi ajoradan ulkopuolelle, esimerkiksi pysäköintialueelle. Turvallisia paikkoja ovat: levähdysalueet, ajokaistan levennykset (ei ajokaistalla), pysäköintialueet. Ethän tööttää, ellei se ole välttämätöntä liikenteen varoittamiseksi vauhtia hiljennettäessä. Voit osallistua myös muualla kuin liikenteessä hiljentymällä.

Lisätietoja:
Teppo Mikkola, puheenjohtaja, SKAL, puhelin 0400 598 758
Iiro Lehtonen, toimitusjohtaja, SKAL, puhelin 040 5028 181
Heini Polamo, viestintäpäällikkö, SKAL, puhelin 040 506 0131
 


 

Takaisin

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top