06.10.2020

Vuoden 2020 erikoinen tilanne on näkynyt myös laitepalautuspisteillä ja yleensäkin kierrätyksessä lisääntyneinä palautusmäärinä. Tämä on ikävästi tuonut mukanaan myös lisääntyneet vaaratilanteet. Käsittelyyn toimitetun laitteen sisällä olevat paristot ja akut eivät lähtökohtaisesti vastaanotossa muodosta vaaraa, mutta palautettujen laitteiden joukossa on tänä vuonna ollut poikkeuksellisen paljon irrallisia akkuja ja paristoja, jotka väärässä paikassa ja teippaamattomina aiheuttavat palonvaaran.

 

Mitä palautetaan ja mihin?

Irralliset paristot ja akut eivät kuulu SER-kierrätykseen, vaan paristojen ja akkujen kierrätykseen. Paristot ja pienakut voi maksutta palauttaa kaikkiin kauppoihin ja kioskeihin, jotka niitä myyvät - isommille akuille on alueellisia keräyspisteitä. Lisätietoja paristokierrätyksestä täällä.

Sähkö- ja elektroniikkalaitteita voi Suomessa kierrättää noin 500 virallisella vastaanottopisteellä. Myös kaupat ottavat käytöstä poistettuja laitteita vastaan (lisätietoja: SER-kierrätys).

Lähimmän vastaanottopisteen löydät osoitteesta kierrätys.info

Takaisin

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top