15.01.2007

WEEE-direktiivi Ahvenanmaalla

Sähkö- ja elektroniikkaromun tuottajavastuu käynnistyi Ahvenanmaalla 1.1.2007. Ahvenanmaalle on avattu viisi SE-romun vastaanottopistettä. Pisteiden yhteystiedot löytyvät Elker Oy:n kotisivuilta.

Elker-ryhmittymän tuottajayhteisöt SELT ry, ICT-tuottajaosuuskunta ja FLIP ry ovat rekisteröityneet tuottajayhteisöksi Ahvenanmaalla. Käytännössä tämä tarkoittaa Elker-ryhmittymän tuottajayhteisöjen jäsenten kannalta sitä, että jäsenten ei tarvitse erikseen rekisteröityä Ahvenanmaan valvovan viranomaisen tuottajarekisteriin, vaan tuottajavastuun hoitaminen Ahvenanmaalla onnistuu kokonaisuudessaan Elker-ryhmittymän kautta.

Elker Oy pyytää kaikkia Elker- ryhmittymän tuottajayhteisöjen jäseniä, jotka toimittavat tuotteita Ahvenanmaan markkinoille, ilmoittamaan asiasta Elker Oy:lle 31.1.2007 mennessä osoitteeseen jenni@elker.fi. Tuottajien tulee oheisessa (vapaamuotoisessa) viestissä ilmoittaa yrityksensä lisäksi Ahvenanmaalle toimittamistaan SE-tuotteista myös WEEE-laiteryhmät sekä onko kyseessä B2B- vai B2C-tuotteita.

Lisää tietoa aiheesta löydät tästä.

Takaisin

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top