Jätä sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajavastuusta huolehtiminen meille.


Palveluyhtiö Elker huolehtii tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen jäsenyritysten puolesta.

15.01.2007

WEEE-direktiivi Ahvenanmaalla

Sähkö- ja elektroniikkaromun tuottajavastuu käynnistyi Ahvenanmaalla 1.1.2007. Ahvenanmaalle on avattu viisi SE-romun vastaanottopistettä. Pisteiden yhteystiedot löytyvät Elker Oy:n kotisivuilta.

Elker-ryhmittymän tuottajayhteisöt SELT ry, ICT-tuottajaosuuskunta ja FLIP ry ovat rekisteröityneet tuottajayhteisöksi Ahvenanmaalla. Käytännössä tämä tarkoittaa Elker-ryhmittymän tuottajayhteisöjen jäsenten kannalta sitä, että jäsenten ei tarvitse erikseen rekisteröityä Ahvenanmaan valvovan viranomaisen tuottajarekisteriin, vaan tuottajavastuun hoitaminen Ahvenanmaalla onnistuu kokonaisuudessaan Elker-ryhmittymän kautta.

Elker Oy pyytää kaikkia Elker- ryhmittymän tuottajayhteisöjen jäseniä, jotka toimittavat tuotteita Ahvenanmaan markkinoille, ilmoittamaan asiasta Elker Oy:lle 31.1.2007 mennessä osoitteeseen jenni@elker.fi. Tuottajien tulee oheisessa (vapaamuotoisessa) viestissä ilmoittaa yrityksensä lisäksi Ahvenanmaalle toimittamistaan SE-tuotteista myös WEEE-laiteryhmät sekä onko kyseessä B2B- vai B2C-tuotteita.

Lisää tietoa aiheesta löydät tästä.

Takaisin

PALVELUYHTIÖ ELKER

Palveluyhtiö Elker Oy organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä sekä huolehtii muista tuottajavastuun velvoitteiden toteuttamisesta käytännössä. 

Elkerin omistavat tuottajayhteisöt SELT ry, ICT-tuottajaosuuskunta ja FLIP ry, jotka ovat siirtäneet tuottajavastuuvelvoitteet sopimuksin Elker Oy:n hoidettaviksi. Yhden tuottajayhteisön kanssa siirtosopimuksen tehnyt yritys saa käyttöönsä myös muiden Elkerin edustamien tuottajayhteisöjen palvelut.

Elker hoitaa tuottajavastuuta asiantuntevasti yli kymmenen vuoden kokemuksella ja pyrkii kaikessa toiminnassaan SER:n ympäristövaikutusten minimoimiseen.

Lue lisää Elkerin toiminnasta

YHTEYSTIEDOT

Elker Oy
Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

puh: 010 249 1700
fax: 010 249 1719

sähköposti: info@elker.fi

Katso kaikki yhteystiedot

Top