Jätä sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajavastuusta huolehtiminen meille.


Palveluyhtiö Elker huolehtii tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen jäsenyritysten puolesta.

13.12.2012

Kierrätykselle oma kattojärjestö - kohti puhtaampaa tulevaisuutta

Kierrätyksestä ja jätteiden hyödyntämisestä Suomessa huolehtivat tuottajayhteisöt ovat perustamassa omaa kattojärjestöä kasvattaakseen tietoisuutta ympäristöstä huolehtimisesta sekä tuottajayhteisöjen vastuista ja velvollisuuksista.

Suomessa toimii yli 20 eri alojen tuottajayhteisöä, vastaavia kuin SELT ry, ICT-tuottajaosuuskunta ja FLIP ry. Tuottajayhteisöt toteuttavat yritysten jätelakiin perustuvaa velvollisuutta huolehtia markkinoille saattamiensa tuotteiden kierrätyksestä ja jätehuollosta. Tuottajavastuu koskee mm. renkaita, paperia, autoja, sähkö-, ja elektroniikkalaitteita, paristoja ja akkuja, sekä pakkauksia (paperi, kartonki, puu, lasi, metalli, muovi). Yrityksille vaivattomin ja tehokkain tapa kierrätysvelvoitteensa hoitamiseen on siirtää se tuottajayhteisön vastuulle. 

Tuottajayhteisöt hoitavat tuottajavastuun velvoitteet ammattitaidolla ja tehokkaasti

Kierrätykseen ja muuhun hyödyntämiseen kerättävän, tuottajavastuun alaisen materiaalin määrä on yli miljoona tonnia. Alan haasteena ovat harmaa talous, tavaran ja materiaalien varastaminen vastaanottopisteistä sekä laiton jätteiden vienti maasta. Esimerkiksi vanhojen akkujen laittomat kuljetukset pakettiautoilla Viroon muodostavat vakavan paloturvallisuusriskin Tallinnan lautoille. EU-tasolla tulee olla toimivaa yhteistyötä, jotta voidaan estää jätteen maasta toiseen siirtyminen järjestelmän ohi. Samoin verkkokaupan tuottajavastuu tulee saada toimivaksi. 

Esite tuottajavastuista

Takaisin

PALVELUYHTIÖ ELKER

Palveluyhtiö Elker Oy organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä sekä huolehtii muista tuottajavastuun velvoitteiden toteuttamisesta käytännössä. 

Elkerin omistavat tuottajayhteisöt SELT ry, ICT-tuottajaosuuskunta ja FLIP ry, jotka ovat siirtäneet tuottajavastuuvelvoitteet sopimuksin Elker Oy:n hoidettaviksi. Yhden tuottajayhteisön kanssa siirtosopimuksen tehnyt yritys saa käyttöönsä myös muiden Elkerin edustamien tuottajayhteisöjen palvelut.

Elker hoitaa tuottajavastuuta asiantuntevasti yli kymmenen vuoden kokemuksella ja pyrkii kaikessa toiminnassaan SER:n ympäristövaikutusten minimoimiseen.

Lue lisää Elkerin toiminnasta

YHTEYSTIEDOT

Elker Oy
Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

puh: 010 249 1700
fax: 010 249 1719

sähköposti: info@elker.fi

Katso kaikki yhteystiedot

Top