15.02.2013

Vuosiraportointi on alkanut!

Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden vuosiraportointi on alkanut 15.2.2013 ja raportointivelvollisuus on kaikilla tuottajayhteisöjen jäsenyrityksillä! Raportti tulee tehdä 15.3.2013 mennessä.

Tuottajayhteisöt raportoivat sähkö- ja elektroniikkalaitteiden seurantatiedot jäsenyritystensä puolesta viranomaisille Pirkanmaan ELY-keskukselle ja Ålands Landskapsregeringenille. Tuottajayhteisöt raportoivat seuraavat tiedot jäsenyritystensä puolesta:

  • Manner-Suomen ja Ahvenanmaan markkinoille saatetut kotitalouskäyttöön soveltuvat laitteet = B2C (Huom! tiedot kerätään kierrätysmaksuraporteilta) 
  • Manner-Suomen ja Ahvenanmaan markkinoille saatetut kotitalouskäyttöön soveltumattomat laitteet = B2B (tiedot kerätään vuosiraportilla)
  • EU-etämyynti (postimyynti, verkkokauppa) suoraan kotitalouksille muihin EU-maihin (tiedot kerätään vuosiraportilla)

Vaikka jäsenyritys ei olisi saattanut markkinoille kotitalouskäyttöön soveltumattomia laitteita tai harjoittanut EU-etämyyntiä, tulee vuosiraportti kuitenkin täyttää.

Linkki lomakkeelle on lähetetty 15.2.2013 yhdelle raportoijalle per yritys 

Vuosiraportointiin pääsee sähköpostiin lähetetyn linkin kautta. Linkki on lähetetty vain yhdelle henkilölle per yritys. Elker Oy:stä voit tarkistaa kenelle yrityksestäsi linkki on lähetetty. Vuosiraportointiin ei tarvitse käyttäjätunnusta tai salasanaa.

Paristoja ja akkuja markkinoille saattavat yritykset

Yritysten, jotka saattavat Suomen markkinoille sähkö- ja elektroniikkalaitteiden lisäksi kannettavia paristoja ja akkuja (mukaan lukien laitteiden sisältämät paristot ja akut) tulee täyttää kaksi vuosiraporttia. Toinen vuosiraportti täytetään sähkö- ja elektroniikkalaitetuottajayhteisölle (SELT / ICT / FLIP) ja toinen paristo- ja akkutuottajayhteisö Recser Oy:lle.

Lisätietoja vuosiraportoinnista täältä.

Vuosiraportointiin liittyvissä kysymyksissä vastaa Jenni Saarela, jenni(a)elker.fi, puh. 010-249 1709.

Takaisin

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top