Jätä sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajavastuusta huolehtiminen meille.


Palveluyhtiö Elker huolehtii tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen jäsenyritysten puolesta.

15.02.2013

Vuosiraportointi on alkanut!

Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden vuosiraportointi on alkanut 15.2.2013 ja raportointivelvollisuus on kaikilla tuottajayhteisöjen jäsenyrityksillä! Raportti tulee tehdä 15.3.2013 mennessä.

Tuottajayhteisöt raportoivat sähkö- ja elektroniikkalaitteiden seurantatiedot jäsenyritystensä puolesta viranomaisille Pirkanmaan ELY-keskukselle ja Ålands Landskapsregeringenille. Tuottajayhteisöt raportoivat seuraavat tiedot jäsenyritystensä puolesta:

  • Manner-Suomen ja Ahvenanmaan markkinoille saatetut kotitalouskäyttöön soveltuvat laitteet = B2C (Huom! tiedot kerätään kierrätysmaksuraporteilta) 
  • Manner-Suomen ja Ahvenanmaan markkinoille saatetut kotitalouskäyttöön soveltumattomat laitteet = B2B (tiedot kerätään vuosiraportilla)
  • EU-etämyynti (postimyynti, verkkokauppa) suoraan kotitalouksille muihin EU-maihin (tiedot kerätään vuosiraportilla)

Vaikka jäsenyritys ei olisi saattanut markkinoille kotitalouskäyttöön soveltumattomia laitteita tai harjoittanut EU-etämyyntiä, tulee vuosiraportti kuitenkin täyttää.

Linkki lomakkeelle on lähetetty 15.2.2013 yhdelle raportoijalle per yritys 

Vuosiraportointiin pääsee sähköpostiin lähetetyn linkin kautta. Linkki on lähetetty vain yhdelle henkilölle per yritys. Elker Oy:stä voit tarkistaa kenelle yrityksestäsi linkki on lähetetty. Vuosiraportointiin ei tarvitse käyttäjätunnusta tai salasanaa.

Paristoja ja akkuja markkinoille saattavat yritykset

Yritysten, jotka saattavat Suomen markkinoille sähkö- ja elektroniikkalaitteiden lisäksi kannettavia paristoja ja akkuja (mukaan lukien laitteiden sisältämät paristot ja akut) tulee täyttää kaksi vuosiraporttia. Toinen vuosiraportti täytetään sähkö- ja elektroniikkalaitetuottajayhteisölle (SELT / ICT / FLIP) ja toinen paristo- ja akkutuottajayhteisö Recser Oy:lle.

Lisätietoja vuosiraportoinnista täältä.

Vuosiraportointiin liittyvissä kysymyksissä vastaa Jenni Saarela, jenni(a)elker.fi, puh. 010-249 1709.

Takaisin

PALVELUYHTIÖ ELKER

Palveluyhtiö Elker Oy organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä sekä huolehtii muista tuottajavastuun velvoitteiden toteuttamisesta käytännössä. 

Elkerin omistavat tuottajayhteisöt SELT ry, ICT-tuottajaosuuskunta ja FLIP ry, jotka ovat siirtäneet tuottajavastuuvelvoitteet sopimuksin Elker Oy:n hoidettaviksi. Yhden tuottajayhteisön kanssa siirtosopimuksen tehnyt yritys saa käyttöönsä myös muiden Elkerin edustamien tuottajayhteisöjen palvelut.

Elker hoitaa tuottajavastuuta asiantuntevasti yli kymmenen vuoden kokemuksella ja pyrkii kaikessa toiminnassaan SER:n ympäristövaikutusten minimoimiseen.

Lue lisää Elkerin toiminnasta

YHTEYSTIEDOT

Elker Oy
Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

puh: 010 249 1700
fax: 010 249 1719

sähköposti: info@elker.fi

Katso kaikki yhteystiedot

Top