Pien-SER

Pien-SER pitää sisällään pienet sähkö- ja elektroniikkalaitteet, joiden ulkomitoista mikään ei ylitä 50 senttimetriä.

Pien-SERiin kuuluvat koon mukaan muun muassa valaisimet, pienet kodinkoneet kuten leivänpaahtimet ja kahvinkeittimet, sähkötyökalut, lelut, kellot ja hiustenkuivaajat.

Pien-SER-laitteita

Pien-SER -luokkaan kuuluu hyvin monenlaisia laitteita, ja siksi niiden käsittelyprosessikin voi olla moninainen. Pääsääntö kuitenkin on, että laitteet murskataan niin pieneksi murskeeksi, että materiaalit voidaan erilaisilla teknologioilla erotella toisistaan.

Erottelu tehdään esimerkiksi magneeteilla, painon perusteella, röntgensäteellä, hahmotunnistuksella tai vaikkapa upotus-kellutus -menetelmällä, jossa esimerkiksi kevyt alumiini saadaan kellumaan ja voidaan siten erottaa muista metalleista. 

SER-laitteiden käsittelystä saadaan paljon alumiinia.

Metallien lisäksi pien-SERissä on tyypillisesti paljon sekoitettua muovia, joka erottelun jälkeen toimitetaan usein jatkokäsittelyyn ulkomaille. Sieltä muovi palaa takaisin esimerkiksi fleece-paitana.

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top