Ohjeita raportointiin

Sekä kuluttaja- että yritystuotteet raportoidaan neljännesvuosittain Elkerin raportointijärjestelmään.

Kunkin kolmen kuukauden raportointijakson aikana markkinoille saatetut laitteet tulee raportoida omalla lomakkeellaan.

Markkinoille saatetut laitemäärät ilmoitetaan laiteluokittain. Manner-Suomen markkinoille ja Ahvenanmaan markkinoille saatetut laitteet ilmoitetaan raportissa erikseen. Raportointi on suurimmassa osassa laiteluokkia kilopohjainen (laitteen nettopaino ilman pakkauksia, ohjekirjoja ja laitteen mahdollisesti sisältämää paristoa/akkua). Joidenkin laiteluokkien hintaryhmissä, kuten lampuissa, laitteet ilmoitetaan kappaleittain.

Mikäli yritys ei ole saattanut Suomen markkinoille direktiivin piiriin kuuluvia SE-laitteita tietyllä raportointijaksolla, tulee yrityksen täyttää kyseisen kauden raportointilomake 0-määrillä. 

Kuluttajalaitteiden raportointi

Kuluttajatuotteiksi luokiteltavia SE-laitteita tuottavien jäsenyritysten tulee raportoida Suomen markkinoille saattamansa laitemäärät raportointijärjestelmään neljännesvuosittain.

Raporttitietojen perusteella tuottajayhteisö laskuttaa tuottajalta laiteluokka- ja hintaryhmäkohtaiset kierrätysmaksut.

Kuluttajakaupassa mahdollinen kierrätysmaksu sisältyy laitteen kauppahintaan. Uusia sähkö- ja elektroniikkalaitteita myyvät yritykset eivät saa ilmoittaa kierrätysmaksuja tai jätehuoltokustannuksia erikseen kuluttaja-asiakkaalle eli laitteen loppukäyttäjälle.

Sen sijaan yritysten välisessä kaupassa muun muassa kierrätysmaksut voidaan esittää erikseen.

Lisätietoa Finlexistä:

8 § Jätehuoltokustannusten ilmoittaminen tuotteen hinnassa Valtioneuvoston asetuksesta sähkö- ja elektroniikkalaiteromusta

Yritystuotteiden raportointi

Yritystuotteet raportoidaan raportointijärjestelmään kuten kuluttajatuotteet, neljännesvuosittain. Markkinoille saatetut laitteet ilmoitetaan direktiivin mukaisissa WEEE-luokissa. Raportoinnissa ilmoitetaan sekä Manner-Suomen markkinoille että Ahvenanmaan markkinoille saatetut laitteet.

Yritystuotteista ei laskuteta kierrätysmaksua markkinoille saattamisen yhteydessä.

Siirry sähköiseen raportointiin »

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top