Hoida tuottajavastuu liittymällä tuottajayhteisöön

Yrityksenne voi hoitaa tuottajavastuunsa liittymällä joko SELT ry:hyn, ICT-tuottajaosuuskuntaan tai FLIP ry:hyn niiden kunkin sivulla. Tuottajayritys liittyy siihen tuottajayhteisöön, jonka toimialaan yrityksen tuotteet pääasiassa kuuluvat.

Elker Oy on tuottajayhteisöjen SELT ry:n, ICT-tuottajaosuuskunnan ja FLIP ry:n perustama ja yhteisesti omistama palveluyhtiö, jolle tuottajayhteisöt tai yksittäiset tuottajat ovat siirtäneet velvoitteet sopimuksin hoidettaviksi. Palveluyhtiö Elker Oy vastaa velvoitteiden käytännön toteuttamisesta. 

Suomessa rekisteröidyt yritykset

Suomessa rekisteröitynyt yritys hoitaa tuottajavastuun helpoiten tekemällä tuottajavastuun siirtosopimuksen sen tuottajayhteisön kanssa, jonka toimialaan yrityksen tuotteet pääasiassa kuuluvat. Jos tuotteet edustavat eri laiteluokkia, yritys tekee tuottajavastuun siirtosopimuksen sen tuottajayhteisön kanssa, jonka edustamia laiteluokkia yrityksellä on eniten. Voit liittyä tuottajayhteisöön sen sivulla (alla olevat linkit).

SELT ry vastaa muun muassa kodinkoneiden, valaistuslaitteiden, sähkö- ja elektroniikkatyökalujen, automaattien, lelujen ja vapaa-ajan laitteiden tuottajavastuusta.

ICT-tuottajaosuuskunta vastaa tieto- ja teleteknisten laitteiden sekä kuluttajaelektroniikan tuottajavastuusta.

FLIP ry vastaa lamppujen tuottajavastuusta.

Huom! Tuottajavastuun siirtosopimuslomaketta täyttäessäsi olethan huolellinen tuottajastatus-kohdassa (B2C, B2B vai B2C+B2B -laitetuottaja).

Ulkomaiset yritykset

Ulkomaille rekisteröitynyt yritys voi valtuuttaa Elkerin edustajakseen Suomessa.

Lue lisää: Valtuutettu edustus

Suomalainen yritys, joka tekee kauppaa muihin Euroopan maihin

Muihin Euroopan maihin tuotteitaan kuluttajille myyvä yritys voi hoitaa Elkerin kautta tuottajavastuun tällä hetkellä 14 EU-maahan.

Lue lisää: Elkerin eurooppalainen yhteistyöverkosto

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top