FLIP ry

FLIP ry on sähkö- ja elektroniikkaromun keräystä, kierrätystä ja uudelleenkäyttöä varten perustettu tuottajayhteisö, joka vastaa WEEE-direktiiviin kuuluvien lamppujen tuottajavastuusta.

Loiste-, kaasupurkaus- ja LED-lamput

Valonlähteistä laissa määritellyn tuottajavastuun piiriin kuuluvat kaikki loiste-, kaasupurkaus- ja LED-lamput (WEEE-luokka 5 lamput). Lampuista ainoastaan hehku-, halogeeni- ja autolamput ovat tuottajavastuun ulkopuolella.

Yhdistyksen päämäärä on niiden tuottajien osalta, jotka siirtävät tuottajavastuun sopimuksella yhdistykselle varmistaa, että käytöstä poistettujen lamppujen keräys, kuljetus ja kierrätys on asianmukaisesti järjestetty. Yhdistys vastaa asetuksen mukaisen viranomaisraportoinnin järjestämisestä sekä huolehtii tarvittavien palveluiden hankinnasta. 

Yhdistys toimii viranomaisten ja etujärjestöjen kumppanina tarkoituksensa mukaisesti sekä osallistuu EucoLightin puitteissa edunvalvontatyöhön. EucoLight on eurooppalaisia lampputuottajayhteisöjä edustava, voittoa tavoittelematon yhdistys.

Yhdistyksen perustajajäsenet ovat Aura Light Oy, GE Lighting Oy, Osram GmbH, Oy Philips Ab Valaistus ja Sylvania Lumiance Oy. FLIP ry on yksi palveluyhtiö Elker Oy:n perustajista ICT-tuottajaosuuskunta -TY:n ja SELT ry:n ohella. Yhdistyksen toiminta on voittoa tavoittelematonta.

Ota yhteyttä FLIP ry:hyn: Hallitus ja yhteystiedot

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top