Siirry suoraan sisältöön

SELT ry

Tuottajayhteisö tuottajille, jotka valmistavat esimerkiksi kodinkoneita, leluja ja valaisimia.

SELT huolehtii rekisteröityneiden tuottajien puolesta kierrätyksestä, tiedottamisesta, rekisteröinnistä ja muista lainsäädännön asettamista velvoitteista.

SELT vastaa muun muassa seuraavista SE-laitteista:

  • Lämmitys- ja jäähdytyslaitteet
  • Pienet laitteet: pölynimurit, kellot, hiustenleikkuukoneet, jne.
  • Valaisimet
  • Sähkö- ja elektroniikkatyökalut
  • Vapaa-ajan ja urheiluvälineet
  • Terveydenhuollon laitteet
  • Tarkkailu- ja valvontalaitteet
  • Erilaiset automaatit

Hae jäseneksi

Yhdistykseen liitytään täyttämällä jäsenhakemus (eli viralliselta nimeltään tuottajavastuun siirtosopimus) ja toimittamalla se Elkerin jäsenpalveluihin jasenpalvelut (a) elker.fi. Sopimuksen allekirjoittaa nimenkirjoitusoikeiden omaava henkilö. Allekirjoittamalla hyväksyt tuottajayhteisön säännöt.

SELT:n jäseneksi liittyvä yritys voi ilmoittaa jäsenrekisteriin merkittäväksi tytäryhtiönsä, joiden tiedot yritys halua raportoida tytäryhtiöidensä puolesta samoilla kierrätysmaksu- ja vuosiraporteilla. Tytäryhtiöt ilmoitetaan tällä SELT tytäryhtiöilmoituksella. Tytäryhtiö voi myös liittyä itsenäiseksi jäseneksi.

Liittymis- ja vuosimaksut

Yhdistyksen liittymismaksu on 500 euroa yli 150 000 euron liikevaihdon yrityksiltä, ja 250 euroa alle 150 000 euron liikevaihdon yrityksiltä. Lisäksi B2C -laitteita tuottavat yritykset maksavat kierrätysmaksun neljännesvuosittain raportoimiensa laitteiden ja kierrätysmaksuhinnaston mukaisesti.

Jos yritys tuottaa ainoastaan ammattimaiseen käyttöön soveltuvia sähkö- ja elektroniikkalaitteita (B2B), yritykseltä peritään 300 euron vuosimaksu. B2B -tuotteiden kierrätysmaksut eivät mene tuottajayhteisön kautta, vaan operaattori hinnoittelee laitteet, kun laite palautetaan uudelleenkäyttöön tai kierrätykseen.

Vaikuta tuottajayhteisösi toimintaan

Sekä SELT ry että Elker Oy ovat voittoa tavoittelemattomia. Voit päästä vaikuttamaan tuottajayhteisön toimintaan ja päätöksiin hakeutumalla yhdistyksen hallitukseen. Kaikille SELT:n jäsenyrityksille avoin yhdistyksen vuosikokous pidetään keväisin ja kutsu kokoukseen lähetetään raportoinnin yhteyshenkilöille. Yhdistyksen kokouksessa päätetään esimerkiksi yhdistyksen sääntömääräisistä taloudellisista asioista ja pidetään hallituksen jäsenten vaali.

Hallituksen kokoonpano:

Henri Juslén, Helvar Oy (puheenjohtaja)
Jussi Aarnivuo, ABB Oy
Kari Rouvali, Safire-Lämmitin Oy
Sari Ristaniemi, SOK
Esa Laurila, Tausen Oy
Jani Kaaresto, Greenled Oy

SELT ry:llä ei ole omaa henkilökuntaa. Katso palveluyhtiö Elkerin henkilökunnan yhteystiedot täältä.

Tuottajayhteisöstä eroaminen tai jäsenyyden siirtäminen toiselle yritykselle

Kun yritys ei enää tarvitse tuottajayhteisön jäsenyyttä, eli sen tuottajavastuuvelvoitteet ovat päättyneet tai päättymässä, ota yhteys jäsenpalveluihin jasenpalvelut (a) elker.fi. Jäsenyys voidaan myös siirtää toiselle yritykselle esimerkiksi yritysten sulautumisen yhteydessä.

Postiosoite:
SELT ry
Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Puh: 010 249 1700
Sähköposti: jasenpalvelut(a)elker.fi

Y-tunnus: 1944138-3

Verkkolaskut:
FI1850000120382626
Operaattori: OP YRITYSPANKKI OYJ
(OKOYFIHH)
Aineistomuoto: Finvoice

Paperilaskut:
SELT ry
Ostolaskut 2134C
PL72
00521 Helsinki