Siirry suoraan sisältöön

Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajavastuun asiantuntija

Tuottajavastuu velvoittaa yritykset järjestämään käytöstä poistettujen tuotteiden käsittelyn ja jätehuollon omalla kustannuksellaan. Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmistaja, maahantuoja tai markkinoille saattaja hoitaa tuottajavastuunsa helpoiten liittymällä tuottajayhteisöön, joka huolehtii laitteiden keräyksestä ja käsittelystä sekä muista tuottajavastuuvelvoitteista käytännössä. Tuottajayhteisöt ovat tuottajien perustamia yhteisöjä.

Tarjoamme sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajille asiantuntevat palvelut tuottajavastuun hoitamiseen kolmessa tuottajayhteisössä: SELT ry, ICT-tuottajaosuuskunta ja Flip ry.

Tuottajayhteisöön rekisteröityneenä tuottajana ilmoitat markkinoille saatettujen laitteiden määrän neljännesvuosittain Elkerin raportointijärjestelmässä.

Vie käytöstä poistetut laitteet viralliseen vastaanottopisteeseen. Huolehdimme sähkö- ja elektroniikkalaiteromun (SER) asianmukaisesta ja ympäristöystävällisestä käsittelystä.

Toiseen maahan sähkö- ja elektroniikkalaitteita myyvän yrityksen tulee hoitaa tuottajavastuu myynnin kohdemaassa. EU-maahan, Iso-Britanniaan, Norjaan tai Sveitsiin, suoraan loppukäyttäjälle myyvän yrityksen tulee rekisteröityä kohdemaan tuottajayhteisöön ja nimetä valtuutettu edustaja, joka vastaa tuottajavastuista maan lakien ja asetusten mukaisesti. Elker voi toimia valtuutettuna edustajana ulkomaiselle yritykselle, joka myy sähkö- ja elektroniikkalaitteita suoraan loppukäyttäjälle Suomessa. Elkerin kansainvälisenä yritysasiakkaana voit huolehtia sähkö- ja elektroniikkalaitteiden sekä paristojen ja akkujen tuottajavastuusta Suomen lisäksi 30 muussa Euroopan maassa.

Elker Oy on sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajavastuun asiantuntijapalveluja tarjoava tuottajayhteisöjen palveluyhtiö. Se organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä, käsittelyä ja kierrätystä sekä huolehtii muista tuottajavastuuvelvoitteista käytännössä. 

Elker on kolmen tuottajayhteisön perustama voittoa tavoittelematon palveluyhtiö. Sen omistavat tuottajayhteisöt SELT ry, ICT-tuottajaosuuskunta ja FLIP ry. Yhden tuottajayhteisön kanssa siirtosopimuksen tehnyt yritys saa käyttöönsä myös muiden Elkerin edustamien tuottajayhteisöjen palvelut. Elkerin hallituksen muodostavat kaksi henkilöä jokaisen tuottajayhteisön hallituksesta.

Elker hoitaa tuottajavastuuta asiantuntevasti parinkymmenen vuoden kokemuksella ja pyrkii kaikessa toiminnassaan sähkö- ja elektroniikkalaiteromun (SER) ympäristövaikutusten minimoimiseen.