Siirry suoraan sisältöön

Kansainvälinen E-Waste Day lisää tietoisuutta elektroniikan ympäristövaikutuksista

Tiesitkö, että noin 80% tietokoneiden ja älypuhelinten ympäristövaikutuksista syntyy valmistuksen aikana? Yhden kannettavan tietokoneen valmistukseen tarvitaan jopa 1,8 tonnia luonnonvaroja, kuten harvinaisia maametalleja, haitallisia kemikaaleja ja noin 1500 litraa vettä. Valmistuksen aikana syntyy 1200 kiloa jätettä ja 280 kiloa hiilidioksidipäästöjä.

Kuluttajan on vaikea päätellä elektroniikkaan kulutettujen luonnonvarojen määrää, kun kädessä on uutuutta kiiltävä laite. Uusia malleja julkaistaan tiiviiseen tahtiin, jolloin laitteiden vaihtotahti pysyy nopeana. Elektroniikkajäte on tällä hetkellä maailman nopeimmin kasvava jätemuoto, mutta jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa ympäristön tilaan omilla valinnoillamme. Kansainvälinen E-Waste Day kannustaa kuluttamaan elektroniikkaa kestävämmin.

Elker on mukana E-Waste Dayssa yhteistyössä Inregon kanssa. Olemme kehittämässä kuluttajille ja pienyrityksille helppoa ja tietoturvallista tapaa palauttaa käyttökelpoisia IT-laitteita uusiokäyttöön. Kannustamme ihmisiä katsomaan palauttamaan myös pienvialliset laitteet. Palvelusta on tulossa tietoa myöhemmin, joten kannattaa ottaa Inregon somekanavat seurantaan.

Inrego on erikoistunut käytettyjen IT-laitteiden kunnostamiseen ja myyntiin. Laitteilla on aina takuu, tuki ja palautusoikeus.

Mikäli laitteesi on käyttökelvoton, palauta se viralliseen keräyspisteeseen. Kierrätyksessä laitteiden sisältämät raaka-aineet toimitetaan teollisuuden käyttöön uusien laitteiden valmistusmateriaaleiksi ja toisaalta myös haitalliset aineet saadaan asianmukaiseen käsittelyyn. Löydä lähin keräyspiste täältä.

Recycle it all, no matter how small!