Siirry suoraan sisältöön

Lauantaina 14.10.2023 vietetään kansainvälistä E-Waste -päivää

Tänä vuonna päivä keskittyy ns. näkymättömiin sähkö- ja elektroniikkalaitteisiin, jotka majailevat meidän kaikkien pöytälaatikoissa ja piirongeissa hylättyinä. Sellaisia ovat esimerkiksi kaukosäätimet ja kännykät. Maailmanlaajuisesti vuosittain hylätään 61,3 miljoonaa tonnia sähkölaitteita. 6000-9000 kilometriä pitkä Kiinan muuri painaa vähemmän!

Päivän viesti on simppeli: Voit kierrättää tai uudelleenkäyttää kaiken, missä on pistoke, akku/paristo tai virtajohto. Sähkö- ja elektroniikkalaitteet sisältävät arvokkaita materiaaleja, jotka saadaan kierrätyksessä talteen ja uusien tuotteiden raaka-aineeksi. Toimiva laite kannattaa puolestaan toimittaa uudelleekäyttöön, sillä se on todellinen ympäristöteko. Merkittävä osa laitteen elinkaaren ympäristövaikutuksista syntyy sen valmistuksen ja kuljettamisen aikana.

Tänä päivänä on myös tärkeää, että laitteiden sisältämä tieto tuhotaan valvotusti. SEIFFI -palvelu on turvallinen tapa kierrättää muistia sisältävät laitteet, kuten kännykät ja tabletit. E-Waste -päivän kunniaksi voit kokeilla SEIFFIä puoleen hintaan.

Lue lisää kansainvälisestä E-Waste päivästä WEEE Forumin sivuilta.

Lähes 2 miljardia pientä IT-laitetta, kuten hiiriä, reitittimiä ja USB-tikkuja hylättiin vuonna 2022. Mitä sinä teit omillesi?

950 000 000 kiloa johtoja hylättiin maailmanlaajuisesti vuonna 2022. Tuo määrä yltäisi maapallon ympäri 107 kertaa!