Siirry suoraan sisältöön

Zombiakku voi räjähtää

Zombiakkukampanjassa on räjähtävä sanoma! Youtubesta tuttu Hydraulic Press Channel pääsi puristamaan akkuja ja demonstroimaan väärin lajitellun akun räjähdysaltiutta. Liekki on valtava.

Vahingoitunut käytöstä poistettu paristo tai akku voi herätä uudestaan henkiin ”zombiakkuna” ja syttyä räjähtäen palamaan. Jätteen keräyksessä ja kuljetuksessa käytetään pakkaavia jäteautoja ja puristimia, jotka vastaavat videossa simuloitua tilannetta, jossa akku vääntyy tai vaurioituu. Väärin lajiteltujen litiumionakkujen ja litiumparistojen aiheuttamia tulipaloja ja vaaratilanteita on kymmeniä vuodessa.

Zombiakulla tarkoitetaan käytöstä poistettua litiumioniakkua tai litiumparistoa, joka on esimerkiksi kolhun seurauksena herännyt uudelleen henkiin ja on pullistunut, kuumentunut tai päästää outoa ääntä. Litiumionakkuja löytyy meidän kaikkien kodeista mm. puhelimista, läppäreistä, sähköhammasharjoista, porakoneista, sähköpyöristä jne.

Oikein kierrättämällä suojelemme ihmisiä, ajoneuvoja ja kiinteistöjä isoilta vahingoilta. Palauta akkuja sisältävät sähkö- ja elektroniikkalaitteet veloituksetta SER keräykseen. Pienakut ja paristot voit viedä maksutta niitä myyviin kauppoihin. Pakkausjätteet tulee lajitella kiinteistökeräysastioihin tai ekopisteisiin.

Löydä lähin keräyspiste osoitteesta: www.kierratys.info

Hydraylic Press Channelin videot ja Zombiakkukampanjan tiedote löytyvät Paristokierrätyksen verkkosivulla julkaistusta artikkelista.