Siirry suoraan sisältöön

FAQ / Kierrätys

Mihin voin palauttaa kotitalouteni käytöstä poistuvan sähkö- ja elektroniikkaromun?

Kodin vanhat SE-laitteet voi palauttaa ilmaiseksi kuluttajatuotteiden vastaanottopisteeseen. Lähimmän valtakunnallisen SER-keräyspisteen löydät kätevästi näiltä sivuilta: kierratys.info

Kuluttaja voi palauttaa sähkö- ja elektroniikkalaitteen myös kauppaan ostaessaan samalla uuden vastaavan laitteen. Toisinaan ei ole edes uuden laitteen ostovelvoitetta. Katso lisätietoja SER-kierrätyksen sivuilta osoitteesta: www.serkierratys.fi


Mihin voimme palauttaa yritysten sähkö- ja elektroniikkaromun?

Kun yritys haluaa palauttaa B2B-laitteen kierrätykseen, tulisi kyseisen yrityksen ottaa ensin yhteyttä laitteet valmistaneeseen yritykseen, joka osoittaa yritystuotteiden vastaanottopisteen, jonne laite voidaan palauttaa. Löydät Elkerin yhteistyökumppaneiden tiedot ja vastaanottopisteet täältä.


Täytyykö sähkö- ja elektroniikkalaitteita myyvän kaupan ottaa vastaan SE-romua?

Kaupan tulee ottaa vastaan tuotteita 1:1-periaatteella, kun samalla hankitaan uusi vastaava laite. Pienempiä, alle 25 cm:n mittaisia laitteita saa palauttaa ilman uuden laitteen ostovelvoitetta kaikkiin sellaisiin SE-laitteita myyviin erikoisliikkeisiin, joiden myyntipinta-ala on vähintään 200m2 ja vähintään 1000m2 kokoiseen päivittäistavarakauppaan.


Olen kauppakeräykseen liittynyt kauppias. Mistä löydän tilaukseen tarvittavan ID-numeroni?

Olet saanut ID-numeron rekisteröitymisen yhteydessä sähköpostilla. Mikäli et löydä ID-numeroa, ota yhteys Elkeriin. Löydät yhteystietomme täältä. Toimintaohjeet kauppakeräykseen liittyneelle kaupalle löytyvät SER-kierrätyksen sivuilta.


Mistä voin tilata kauppakeräyksen keräysvälineitä?

Voit tilata keräysvälineitä verkkokaupasta tai pakata laitteet omiin keräysvälineisiisi. Keräysvälineitä ei palauteta kauppaan. Ohjeet kuljetustilauksen tekemiseen löytyvät SER-kierrätyksen sivuilta.